/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere

24 iunie 2019, ora 12:24

Șeful statului Igor Dodon, prim-ministra Maia Sandu și vicepremierul Andrei Năstase se bucură în prezent de cea mai mare încredere a cetățenilor, arată datele sondajului publicat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova.

Potrivit cercetării, Igor Dodon se bucură de încrederea a 24,5% dintre cetățeni, în șefa Guvernului, Maia Sandu, au încredere 15,8% dintre moldoveni, iar 13,6% îl susțin pe actualul vicepremier și ministru de Interne, Andrei Năstase.

Reprezentanții Partidului Democrat, care s-au aflat până acum la guvernare, se află la coada clasamentului, bucurânduse de încrederea a mai puțin de unu la sută dintre cetățeni. În Vladimir Plahotniuc și Pavel Filip au încredere doar câte 0,9% dintre respondenții sondajului.

Precizăm că, aproape 13 la sută dintre persoanele chestionate au spus că nu au încredere în politicieni.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-22 iunie, pe un eșantioan de 1191 de persoane din 87 de localități, cu excepția regiunii transnsitrene și are o marjă de eroare de trei la sută.

Citiți mai jos care sunt și partidele care ar fi votate de cetățenii R. Moldova, dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate.

PDM scade drastic în sondaje! Câte procente ar acumula partidul în cazul unor alegeri parlamentare anticipate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram