/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Kozak și Dodon: Va fi relansată comisia interguvernamentală moldo-rusă, după trei ani de pauză

missing
24 iunie 2019, ora 22:04

Vicepremierul rus Dmitri Kozak a revenit la Chișinău. Demnitarul s-a văzut cu președintele Igor Dodon. Cei doi spun că au decis relansarea comisiei de lucru dintre guvernele de la Chișinău și Moscova, la care vor discuta despre export sau livrarea gazului. Revenirea lui Dmitrii Kozak după doar trei săptămâni de la prima sa vizită i-au nemulțumit pe unioniști, care au protestat.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Ultima întâlnire a comisiei interguvernamentale a avut loc în noiembrie 2016, aproape trei ani aceasta nu s-a întrunit. Sunt foarte multe subiecte care trebuie abordate”.

DMITRI KOZAK, REPREZENTANTUL RUS PENTRU DEZVOLTAREA RELAȚIILOR ECONOMICE CU MOLDOVA: „Cu niciun stat nu am avut relații atât de înghețate precum am avut de curând cu Moldova. 15:36-15.54 Astăzi ni s-a spus, sper că vom primi și confirmare, că interdicția autorităților moldovene de a vizita Rusia va fi eliminată, iar noi trebuie să avem un dialog pe toate domeniile care afectează viața cetățenilor”.

Igor Dodon a cerut prelungirea termenului de aplicare a facilităților pentru exportatorii moldoveni, dar și un acord cât mai rapid în privința livrării gazelor. Toate vor fi discutate, însă, în cadrul unei comisii, care va fi relansată în acest an. Venirea lui Kozak nu a trecut neobservată și a fost întâmpinată de proteste. Un grup de unioniști s-a revoltat că inițiatorul planului de federalizare al Republicii Moldova este primit la Chișinău.

VASILE COSTIUC, PREȘEDINTE PARTIDULUI „DEMOCRAȚIA ACASĂ”: „Acum la Chișinău este așteptat Kozak, marele politician rus, care ne-a călcat în picioare demnitatea noastră în ultimii 16 ani, din 2003 și memoria colectivă a populației din Basarabia este atât de scurtă încât nu mai reacționează adecvat la o problemă atât de gravă”.

VLAD BILEȚCHI, PREȘEDINTELE PARTIDULUI „UNIREA-ODIP”: „Acest Kozak este și artizanul acțiunilor politice de la Chișinău, ceea ce nu este normal. La fel ca și Rogozin, el ar trebui declarat persona non-grata”.

Ultima vizită a lui Dmitri Kozak a avut loc cu trei săptămâni în urmă, atunci când vicepremierul rus a avut întrevederi cu politicienii moldovenii înainte de expirarea termenului de constituire a Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram