ORA 12:41 Tot la ședința de azi a CSM s-a decis înlăturarea temporară din funcția de conducere a președintelui Judecătoriei Chișinău și tuturor vicepreședinților instanței.

De asemenea, Nicolae Clima a fost revocat din funcția de inspector-judecător.

Subiectele au fost introduse ulterior în ordinea de zi a ședinței CSM, în urma unei informații parvenite de la un magistrat. Acestea au fost discutate cu ușile închise, astfel, nu cunoaștem deocamdată ce a stat la baza acestor decizii.

ORA 12:30 Ion Druță a fost înlăturat temporar din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Interimatul funcției va fi asigurat de magistrata Tatiana Vieru. Decizia a fost luată azi de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!