Procurorul general, vânat de un activist care vrea să arunce lapte peste el. Andrei Donică nu este la prima experiență de acest fel. Acum doi ani l-a stropit pe fostul ministrul al Finanțelor, în prezent guvernatorul băncii naționale. Nemulțumirea activistului este că telefonul lui ar fi fost interceptat. Așa că s-a pus la pândă în fața procuraturii Generale. Dar, pentru că încă nu a dat de Eduard Harunjen, laptele deja s-a stricat. La telefon, șeful procuraturii ne-a declarat că oricine are dreptul să protesteze.

Andrei Donică l-a stropit cu o găleată de lapte pe ministrul Finanţelor. De atunci au trecut aproape trei ani, iar astăzi activistul îl aștepta cu două căldări de lapte deja pe Procurorul General, Eduard Harunjen.

„Data trecută la dosarul penal care mi s-a intentat, procurorii au avut tupeul și au făcut expertiza la lapte și de aceea pe data de 20 iunie am fost la o stână din afara orașului și am procurat niște lapte de oi natural. Am preconizat acest lapte pentru procurorul general, Harunjen”, a spus Andrei Donică, președintele Mișcării „Speranța Nadejda”.

Astfel, Donică a venit să-i ceară demisia procurorului general după ce a aflat din investigația RISE că și telefonul său a fost interceptat.

„Am fost și eu inclus în lista aceasta sub numărul 8. Consider că așa procurori nu trebuie să se mai țină de funcții cum este Harunjen, care face comanda tot cum a făcut pentru Partidul Democrat”.

Andrei Donică este gata să-l vâneze pe șeful Procuraturii până când va da fața-n față cu el: „Referitor la lapte, eu îl păstrez special pentru dumnealui. Dacă el nu vrea să iasă, înseamnă că am să-l caut eu, și eu cred că am să-l găsesc”.

Donică a adus în fața Procuraturii și câteva rulote și a format așa-zisul orășel „antigenocid”, iar acestea vor staționa acolo până procurorul general își va da demisia.

Contactat telefonic, Eduard Harunjen a declarat că fiecare are dreptul la protest. „Eu nu mă apuc să comentez acțiunile la astfel de persoane. 01:28-01:32 Poziția mea a fost tot timpul că fiecare poate protesta în felul în care se pricepe. 01:45-01:52 Un lucru doar sper că aceste metode de protest să nu degenereze în careva acțiuni agresive”.

Anterior, pentru faptul că l-a stropit cu lapte pe ministrul Finanțelor, Donica a fost condamnat de prima instanță la un an de închisoare cu suspendare, pentru huliganism. Totuși, Curtea de Apel a decis să înceteze procesul penal din motiv că fapta reprezintă o contravenție. El urma să achite o amendă, dar din motiv că a expirat termenul de prescripție, a scăpat de pedeapsă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!