/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șeful FMI, la Chișinău: Finanțarea a fost suspendată ca urmare a legii amnistiei fiscale și a reformei fiscale

26 iunie 2019, ora 14:12

Programul cu Fondul Monetar Internațional (FMI) a fost suspendat ca urmare a legii amnistiei fiscale din 2018 și a pachetului legislativ privind reforma fiscală. Despre aceasta a declarat șeful misiunii FMI, Ruben Atoyan, în cadrul unei întrevederi cu autoritățile Republicii Moldova. 

Șeful misiunii a mai spus că FMI a monitorizat foarte atent situația din Republica Moldova și că își manifestă toată deschiderea pentru a ajuta țara noastră.

„Reluarea negocierilor cu FMI și implementarea prevederilor Memorandumului de politici economice și financiare  vor permite Republicii Moldova să primească ultimele două tranșe din programul de finanțare din partea FMI, în sumă totală de cca 66 milioane de dolari SUA. Programul autorităților cu FMI prevede menținerea stabilității economice și financiare prin curățarea sectorului financiar, consolidarea cadrului de reglementare și supraveghere, asigurarea unei creșteri economice mai mari și sustenabilității finanțelor publice”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

La rândul său, prim-ministra Maia Sandu a accentuat în cadrul discuției că la Chișinău există voința politică necesară pentru a asigura curățarea completă a instituțiilor statului de persoane corupte, reformarea autentică a justiției și edificarea unor structuri de stat eficiente în care cetățenii să aibă încredere.

„Este important să avem o procuratură independentă și profesionistă care să pună capăt schemelor de corupție, să identifice persoanele implicate în fraudă și să sancționeze toți vinovații. Vrem să ne asigurăm că, orice se va întâmpla pe scena politică în viitor, nu va mai fi posibilă subordonarea instituțiilor intereselor politice sau economice”, a adăugat Maia Sandu.

La întrevedere au participat Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, și consilierul Prim-ministrului, Vlad Kulminski.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram