/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

La ce etapă se află construcția gazoductului Ungheni-Chișinău. Răspunsul lui Brânzan

27 iunie 2019, ora 14:01

Până la finele acestui an, construcția gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi gata în proporție de 90 la sută. Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, făcând referire la informațiile oferite de către compania responsabilă de executarea lucrărilor.

„Compania care realizează proiectul ne-a asigurat că până la finele anului na va fi în stare să finiseze proiectul, însă consideră ca 90 la sută din lucrări vor fi terminate. Compania s-a ciocnit cu anumite probleme de ordin birocratic pe care o să le discut cu ministra Finanțelor. Deci noi eliminăm barierele birocratice pe măsura posibilităților pentru a facilita implementarea proiectului” a declarat ministrul.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram