/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O țigară ar putea fi la originea incendiului devastator de la Notre Dame

27 iunie 2019, ora 09:58

Autorităţile franceze au anunţat că exclud posibilitatea ca incendiul de la catedrala Notre Dame să fi fost provocat de o mână criminală, potrivit Digi24.

După două luni de verificări, anchetatorii francezi mai au două presupuneri: fie focul a pornit de la o ţigară care nu a fost bine stinsă, fie de la un circuit electric.

Poliţiştii din Paris au audiat în jur de 100 de martori, în special muncitori, paznici și reprezentanţi ai firmelor care lucrau la restaurarea catedralei.

Catedrala Notre Dame a luat foc pe 15 aprilie, în timpul lucrărilor din restaurare.

Comunitatea internaţională s-a mobilizat pentru a strânge banii necesari refacerii monumentului. Au fost anunţate donaţii în valoare 850 de milioane de euro, dar, la până la jumătatea acestei luni, au fost onorate promisiuni în valoare de doar 80 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram