/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Protest în cadrul APCE! Șapte țări au părăsit ședința după revenirea Federației Ruse

missing
27 iunie 2019, ora 09:12

Șapte țări au părăsit ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) după ce Federației Ruse i s-a reîntors  calitatea de membră cu drepturi depline. Este vorba despre țările: Ucraina, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, Slovacia și Georgia, scrie Tass.ru.

Prima țară care a anunțat despre faptul că părăsește sesiunea APCE a fost Ucraina. Șeful delegației ucrainene la APCE, Volodymyr Ariev a declarat că noul Parlament al Ucrainei, care va fi ales pe 21 iulie, va decide, dacă țara va rămâne în continuare membră a Adunării sau se va retrage.

Amintim că reprezentanții Republicii Moldova la APCE Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat de asemenea pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani.

În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram