/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Veste bună pentru producătorii din Moldova! Regimul preferențial de export pentru cinci categorii de mărfuri, prelungit

28 iunie 2019, ora 10:36

Guvernul Federației Ruse a luat decizia de a prelungi pentru producătorii din Moldova regimul preferențial de export pentru cinci categorii de mărfuri, care a fost în vigoare de la 1 ianuarie până la 1 iulie 2019. Despre asta a anunțat șeful statului, Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a mai precizat că în luna octombrie 2018, Guvernul rus a luat decizia de a anula taxele pentru unele categorii de mărfuri moldovenești, începând cu 1 ianuarie 2019.

În perioada ianuarie-mai 2019, volumul a patru categorii de mărfuri exportate a crescut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, exportul de legume a crescut de la 360 de tone până la aproximativ 2370 de tone.

Exportul de mere s-a mărit de la 100 de mii până la aproximativ 167 de mii de tone. Produsele conservate au înregistrat o creștere de 1,5 ori – de la 1275 până la circa 1940 de tone, în perioada de referință.

Totodată, volumul producției vinicole a crescut de la 5 milioane până la aproape 7,7 milioane de litri, sau cu 52%. Regimul preferențial a permis exportatorilor din Moldova să economisească sute de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram