/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ieri înregistrat, astăzi scos din cursa electorală! Candidatul Vasile Aladov nu a fost admis de CSJ la alegerile din Găgăuzia

missing
30 iunie 2019, ora 12:04

Curtea Supremă de Justiție a anulat decizia Curții de Apel Cahul prin care candidatului Vasile Aladov i s-a permisă să intre în alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, care au loc astăzi. 

Magistrații CSJ au examinat în regim de urgență solicitarea Comisiei Electorale Centrală din UTA Găgăuzia. În cadrul ședinței, judecătorii au decis să anuleze decizia Curții  Apel Cahul și au lăsat în vigoare decizia CEC de a-l scoate pe Aladov din cursa electorală, scrie gagauzinfo.md.

Potrivit președintelui CEC al Găgăuziei, Ivan Komur, birourile electorale ale secțiilor de votare ar trebui să pună ștampila „retras” în dreptul numelui lui Aladov în toate buletinele de vot.

Amintim că ieri Comisia Electorală din Găgăuzia s-a întrunit într-o ședință extraordinară și a decis să-l înregistreze pe Vasile Aladov în cursa electorală pentru alegerea bașcanului, chiar dacă scrutinul are loc astăzi, 30 iunie. Comisia a luat această decizie după ce Curtea de Apel din Cahul a emis o hotărâre în favoarea lui Aladov. Acesta s-a plâns în instanță că membrii Comisiei Electorale Centrale din regiune au refuzat neîntemeiat să-l înscrie în cursa electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram