/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Maia Sandu: „Federalizarea este o soluție proastă pentru reglementarea transnistreană”. Rezolvarea propusă de prim-ministră

missing
30 iunie 2019, ora 18:31

Prim-ministra Maia Sandu spune federalizarea este o soluție proastă pentru reglmentarea transnistreană pentru că ar crește influența Rusiei în R. Moldova. Potrivit ei, soluția ar fi reîntregirea țării într-un mod similar cu relați ape care o avem noi cu autonomia Găgăuză.

„Eu personal, colegii mei din Blocul ACUM, credem că federalizarea este o soluție proastă care doar ar crește influența Rusiei în R. Moldova. Noi știm care este soluția, dar în același timp ne dăm seama că nu este o soluție care poate fi implementată imediat – reîntregirea țării într-un mod similar cu relați ape care o avem noi cu autonomia Găgăuză. Asta ar fi soluția pentru Transnistria”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

De asemenea, prim-ministra spune că nu crede că federalizarea este un subiect care poate fi votat doar în parlament. „Deci chiar dacă am admite că la un moment ar exista sprijin majoritar în parlament pentru federalizare, eu nu cred că acest lucru este real. Această decizie este una prea complicată, cu efecte prea dramatice ca să se ia doar în parlament”, a menționat politiciana.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram