/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Procuratura investighează judecătorii și procurorii care ar avea implicații în schemele de spălare de bani

missing
01 iulie 2019, ora 15:25

Au preluat și se autosesizează referitor la informațiile apărute în presă. Despre asta a spus procurorul general Eduard Harunjen, după ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a cerut procuraturii să se autosesizeze și să cerceteze judecătorii și procurorii care ar avea implicație în acte de corupție și schemele de spălări de bani. Astfel contactat, procurorul general Eduard Harunjen a spus dacă s-a autosesizat sau nu procuratura pe acest caz.  

Noi am preluat această informație și am pus-o în lucru. Vom face ceea, ce facem de fiecare dată. Ne autosesizăm pe astfel de informații din presă. Dispunem de o anchetă și în dependență de rezultate, deja întreprindem anumite acțiuni. Termenul maxim pentru a investiga astfel de informații este timp de 30 de zile. După  care trebuie să luăm o decizie clară cum avansăm mai departe”, a spus Harunjen.

Andrei Năstase a aplicat o serie de nume ale magistraților asupra cărora, potrivit lui, planează suspiciuni; printre aceștia sunt: executoarea judecătorească Svetlana Mocan, procurora Adriana Bețișor, judecătoarea Luiza Gafton, judecătorul Radu Țurcan ș.a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram