/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Declarația ministrului de Externe, criticată de deputați. Nicu Popescu: „A fost o gafă pe care o regret”

missing
02 iulie 2019, ora 11:17

Tot mai mulți critică fraza ministrului de Externe Nicu Popescu, după ce ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținută la București, acesta a calificat conflictul armat de pe Nistru din 1992 drept un război civil.

Deputatul Octavian Țîcu a scris pe pagina sa de Facebook: „Ca să fie clar, pe mine acest ministru de externe nu mă reprezintă…ca și votul lui Andrei Năstase de la APCE. Cer ministrului Popescu să-și reconsidere declarația privind “războiul civil” din R. Moldova, care a fost în realitate un război de agresiune a Federației Ruse împotriva Republicii Moldova…vor urma în curând și alte declarații…

De asemenea, deputatul Blocului ACUM Lilian Carp critică declarațiile ministrului de Externe.

Orice ar spune azi unii, în 1992 a fost o acțiune de subminare a integrității teritoriale a Republicii Moldova din partea federației Ruse.

De aceia mă simt obligat să le răspund unor funcționari, dar și actualului ministru de externe, Nicu Popescu, să se documenteze. Nu de alta, dar îmi vine să parafrazez un citat din Biblie și să spun: ”Iartă-i, Doamne, că nu știu ce vorbesc!”.

Declarațiile lui Popescu au fost criticate și de deputata Maria Ciobanu.

Indignat de afirmațiile ministrului de externe a fost și fostul deputat Liberal, Valeriu Munteanu.

Cu cât trece mai mult timp de la declarația elucubrantă a ministrului de externe Nicu Popescu, conform căreia în 1992, la Nistru a fost “un război civil” și nu vine nici o explicație plauzibilă pe acest subiect de la Ministerul de Externe, cu atât va fi mai greu Blocului ACUM să respingă speculațiile conform cărora guvernarea alături de PSRM are și mize geopolitice ascunse…

Printre cei care s-au expus dur este și președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă:

Azi, ministrul de Externe Nicu Popescu a venit cu o explicație a poziției sale. Oficialul a recunoscut că a folosit o sintagmă nu tocmai reușită atunci când s-a referit la conflictul transnistrean. „Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică”, a declarat Popescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram