Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a recunoscut că a comis o gafă atunci când a ieri, în cadrul unei conferințe de presă la București, a calificat conflictul armat de pe Nistru din 1992 drept un război civil. 

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică. În același timp cred că este foarte important să privim și în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată. Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză poilitică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

După declarația făcută de ministru, mai multe persoane au criticat fraza acestuia. Printre aceștia se numără deputații: Lilian Carp și Octavian Țîcu.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!