/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Nicu Popescu a recunoscut că a comis o gafă atunci când a calificat conflictul armat de pe Nistru drept război civil

missing
02 iulie 2019, ora 18:08

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a recunoscut că a comis o gafă atunci când a ieri, în cadrul unei conferințe de presă la București, a calificat conflictul armat de pe Nistru din 1992 drept un război civil. 

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică. În același timp cred că este foarte important să privim și în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată. Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză poilitică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

După declarația făcută de ministru, mai multe persoane au criticat fraza acestuia. Printre aceștia se numără deputații: Lilian Carp și Octavian Țîcu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram