/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pavel Filip: „O să aștept scuze publice de la Maia Sandu”

missing
02 iulie 2019, ora 08:27

Ex-premierul Pavel Filip, mai nou, președinte interimar al Partidului Democrat, se arată mulțumit de faptul că la Guvern a fost creată o comisie care va analiza problema monopolului la exportul de nuci, lucru pentru care el a fost indirect acuzat, în urma unei investigații apărute în presă. 

Filip declară că nu are nicio tangență cu această problemă și spune că după ce membrii acestei comisii vor ajunge la anumite concluzii, el va cere de la Maia Sandu, actuala prim-ministră, scuze publice.

„Îmi pare bine ca a fost creată comisia. Îmi doresc să prezinte rezultatele cât mai rapid, iar după rezultate, o să aștept scuze publice de la Maia Sandu”, a spus Pavel Filip aseară, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Filip i-a mai reproșat prim-minstrei Sandu că inițiativa de a crea această comisie este, de fapt, o răzbunare: „Exportul de nuci constituie 3% din toate exporturile; avem probleme cu multe alte produse care merg la export, dar faptul că s-a început cu asta și s-a concentrat pe acest lucru vorbește despre faptul că ei nu doresc să rezolve problemele agricultorilor, dar doresc răzbunare”, a spus democratul.

Ieri, la ședința Guvernului, Maia Sandu a cerut conducerii Ministerului Agriculturii să creeze o comisie interguvernamentală pentru a analiza cauza monopolului la exportul de nuci și a identifica soluții pentru rezolvarea acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram