/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

RISE Moldova: Sechestru pe Hotelul Nobil și studiourile posturilor TV Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3

missing
02 iulie 2019, ora 14:36

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a pus sechestru recent pe mai multe bunuri care aparțin companiei Finpar Invest, companie legată de ex-președintele Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc, scrie RISE Moldova. Printre aceste bunuri este Hotelul Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Potrivit sursei citate, sechestrul a fost pus pe 26 iunie, într-un dosar penal intentat pentru spălare de bani și este pus pe o perioadă de 15 zile.

La o zi, după cum scrie RISE, și CNA-ul a obțin mandat judecătoresc și a aplicat sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătoarea de cuvânt a CNA, a declarat pentru sursa citată că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

De asemenea, printre bunurile sechestrate se regăsește și un apartament și câteva spații comerciale care se află în apropierea Hotelului Nobil.

„N-au scăpat de sechestru nici studiourile General Media Group de pe teritoriul Moldexpo, care găzduiesc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3, dar și posturile de radio: Publika FM și Muz FM. Studiourile se întind pe o suprafață de aproape opt mii de metri pătrați și valorează circa 30 de milioane de lei. Terenul de peste un hectar pe care sunt amplasate nu îi aparține Finpar, dar compania se judecă cu Agenția Proprietății Publice pentru privatizarea lui”, scrie RISE Moldova.

La rândul său, Mihai Pocnea, administratorul companiei Finpar Invest, a negat informația și spune că nu a primit niciun document cu privire la sechestru.

Citește continuarea articolului pe Rise.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram