Război în Ucraina, ziua 90. Ministerul britanic al Apărării: Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas

social

Ultima oră! Consiliul Superior al Magistraturii sesizează Procuratura Generală

02 iulie 2019, ora 09:19
Distribuie:

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sesizează Procuratura Generală (PG), cu solicitarea de a verifica informațiile expuse în acea notă informativă depusă de către un magistrat, în baza căreia acum o săptămână a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu întreaga conducere a Judecătoriei Chișinău. Inițiativa aparține președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață. 

Musteață a mai spus în acest context că unii judecători vizați în acea notă informativă se opun verificărilor. Acesta a transmis un mesaj magistraților din sistem, îndemnându-i să păstreze calmul: „CMS este garantul independenței judecătorești și trebuie să verifice orice petiție. Este regretabil că unii se opun verificărilor pe interior”, a spus președintele interimar al CSM.

La ședința precedentă, CSM a decis de a înlătura întreaga conducere a Judecătoriei Chișinău acum două zile. De asemenea, din funcție a fost suspendat temporar și președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druța.

La același subiect: 

Mold-street: Cine e magistratul care a sesizat CSM și apoi a fost înlăturată in corpore conducerea Judecătoriei Chișinău

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram