/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Ce scrie în raportul Kroll 2 despre „lista beneficiarilor finali” ai fraudei, despre care procurora Bețișor spune că nu există

missing
04 iulie 2019, ora 18:52

Procurora Adriana Bețișor declară că la raportul „Kroll 2” nu este o listă separată, despre care s-a tot vorbit că în ea se află numele beneficiarilor finali ai fraudei bancare și care s-ar afla la Procuratura Anticorupție (PA). Totodată, Adriana Bețișor face referire la anumite informații adiționale pe care le-ar deține procurorii care instrumentează dosarele legate de frauda bancară, dar spune că acestea nu reprezintă ceea ce se discută în spațiul public și că multe dintre persoanele indicate acolo trebuie să fie identificate. 

„Acest raport este format din trei volume. În aceste trei volume nu este nicio listă separată. Este un text în care se scrie despre persoane fizice și juridice, în care se descrie tranzitul unor mijloace financiare, repet, tranzitul, pentru că acest raport nu este un act de învinuire, este descrierea tranzitului mijloacelor financiare a unor persoane, care nu sunt complete. Ceea ce ca volum de lucru nouă ne ia foarte mult timp inclusiv să le identificăm”, a comentat Adriana Bețișor.

„Ceea ce avem suplimentar la acest raport, deoarece se invocă că sunt documente suplimentare, într-o oarecare măsură care ne-ar pune la dispoziție toată informația despre persoanele fizice și juridice, nu este chiar așa, deoarece noi acuma suntem în proces de identificare a datelor de identitate. Ne-am ciocnit cu situația în care sunt indicați oameni care nu corespund realității, făcându-se trimitere la unele articole de pe portalurile de știri, și, în mare parte, tot ce înseamnă anexele sau sursele, se face referire la datele publice care sunt în diferite articole ale jurnaliștilor de investigație”, a mai spus procurora.

În același timp, în introducerea raportului Kroll 2, care a fost astăzi publicat, se menționează într-o frază că în capitolele ce urmează nu sunt prezentate detalii despre beneficiarii finali ai fraudei, dar că acest detalii vor fi prezentate într-un document separat la acest raport, ce va fi transmis Procuraturii.

La același subiect:

/VIDEO/ Harunjen: Noi niciodată nu vom publica raportul Kroll, atât timp cât compania nu ne va permite acest lucru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram