/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Directorul ANSC a fost demis. Reacția „bolnăvicioasă” a funcționarului

missing
05 iulie 2019, ora 12:40

Directorul Agenției Naționale de Soluționare a Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi, a fost demis. O hotărâre în acest sens a fost votată astăzi în Parlament.

Propunerea de demisie a funcționarului a venit din partea deputatului Dumitru Alaiba, care a motivat că Zagorodnîi a fost numit în funcție cu încălcarea regulamentului și ar avea un conflict de interese în cadrul instituției. Acesta a scris anterior că „motive de a-l demite pe domnul Zagorodnîi sunt multe. Conflicte de interese, dosarul depus incomplet, afiliere politică de facto, lipsa transparenței procesului, concursul pur formal. Anatol Zagorodnîi nu are experienţă de cel puţin 3 ani în domeniul achiziţiilor publice, condiție clar stipulată în hotărârea cu privire la instituirea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor”.

Anatolie Zagoropdnîi a reacționat bolnăvicios la demisie: „Alaiba! Jos labele murdare de pe ANSC”, a scris acesta pe Facebook.

Zagorodnîi  l-a acuzat pe Alaiba că în 2013, împreună cu alți membri ai PLDM ar fi repartizat fonduri europene pe criterii politice, în urma unor înțelegeri dubioase cu beneficiarii și spune că demisia sa ar fi de fapt o răfuială politică.

„Domnule luptător pentru Demnitate și Adevar , De ce ANSC? Argumentele aduse precum că numirea mea nu fost legală sunt lipsite de sens și nu au niciun suport juridic. Ele pot fi calificate doar ca răfuială politică și promovarea intereselor de grup pentru că insistența Dumneavoastră stârnește multe semne de intrebare!!! La fel și atacurile din ultima perioadă asupra instituției de către unele ONG-uri îmi stârnesc curiozitatea…sunt cumva orchestrate de luptatorul nostru pentru demnitate și adevăr?”, întreabă Zagorodnîi.

Anatolie Zagorodnîi a lăsat să se înțeleagă faptul că ar putea apela la instanța de judecată pentru a reveni în funcție.

„Studiați hotărârile Curții Constitutionale, care deja s-a expus asupra unei situații similare anticipând răfuiala politică pe care o promovați. A fost examinată constituţionalitatea unor hotărâri ale Parlamentului referitoare la numiri şi revocări. Curtea a reţinut că votul odată consumat nu poate fi revizuit. O procedură de revizuire a votului nu este şi nici nu poate fi prevăzută, deoarece ar zădărnici tot procesul legislativ şi ar compromite autoritatea legislativă a statului, ar afecta securitatea raporturilor juridice şi chiar securitatea naţională, dacă s-ar admite posibilitatea revenirii, după o perioadă de timp, la voturile exprimate pentru adoptarea unor hotărâri sau legi, reieşind din interese politice sau personale de moment.  Nu mor caii când vor câinii”, a atenționat Zagorodnîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram