/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Se caută un director la ANRE. Parlamentul a inițiat un concurs

missing
05 iulie 2019, ora 14:53

Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe anunță un concurs pentru selectarea unui candiidat la funcția de director al Consiliului de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Funcția era vacantă până acum, pentru că în luna februarie Parlamentul a desemnat doar patru membri din cei cinci care trebuie să fie în consiliul ANRE.

La concurs sunt invitați să participe cetățeni ai R. Moldova cu studii superioare tehnice, economice, financiare sau juridice, care au experiență de muncă de cel puțin zece ani în aceste domenii, inclusiv cel puțin trei ani în funcțiile de conducere ale autorităților publice sau în domeniile regulamentului ANRE.

„Candidatul pentru această funcție trebuie să aibă o reputație impecabilă, să vorbească fluent în limba de stat și limba engleza, să nu fie părtinitor politic la momentul depunerii documentelor pentru participarea la concurs”, sunt condițiile înaintate de Comisia Economie a Parlamentului.

Dosarele pot fi depuse până la 3 august, iar lista candidaților eligibili pentru concurs va fi anunțată până la 12 august. Ulterior, comisia va organiza audieri închise, în rezultatul cărora va decide cine este candidat ce va ocupa funcția de director al Consiliului Administrativ al ANRE.

Amintim că, în luna februarie a anului curent, Parlamentul a numit patru directori la ANRE. Funcțiile au fost ocupate de foștii deputați Ștefan Creangă și Eugen Carpov, ex-președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă și ex-ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram