/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Încă două bănci din Republica Moldova vor fi lichidate și radiate

06 iulie 2019, ora 12:14

După 20 de ani şi ceva de procedură de lichidare, alte două bănci din Moldova vor fi lichidate oficial şi radiate din Registrul de stat al persoanelor juridice. Mai rămân alte cinci instituţii financiare, scrie mold-street.com.

Aşa a decis pe 27 iunie 2019, Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în privinţa băncilor „Guinea” şi „Întreprinzbancă”, după examinarea cererilor lichidatorilor şi după aprobarea dării de seamă privind încheierea procesului de lichidare.

Potrivit BNM la ambele foste instituţii financiare se constată „distribuirea (lichidarea) tuturor activelor băncii și insuficiența acestora pentru onorarea tuturor creanțelor față de bancă”.

De notat că „Întreprizbancă” a fost a treia bancă din Moldova, căreia i-a fost retrasă autorizarea de activitate.

Se întâmpla încă acum 22 de ani, la începutul anului 1997. Până în 1996, „Întreprinzbancă”, era una dintre cele mai mari bănci în acea perioadă, dar la începutul anului 1997, BNM a constatat că aceasta „nu-şi onorează obligaţiunile faţă de clienţi” şi avea datorii de 17,3 milioane de lei (circa 3,8 milioane de dolari la cursul de atunci).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram