/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O bancă din capitală a fost jefuită. SURSE: Jaful a fost comis de oameni foarte bine pregătiți care nu au lăsat urme

06 iulie 2019, ora 22:45

O filială a unei bănci comerciale a fost jefuită noaptea trecută în sectorul Buiucani al Chișinăului. Din camera de păstrare a băncii, unde mai mulți beneficiari își păstrau bunuri de preț, acte și bani, au dispărut mai multe boxe. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani au menționat pentru TV8 că jaful a fost comis de oameni foarte bine pregătiți, care nu au lăsat urme. 

Potrivit sursei citate, jaful a avut loc în jurul orei 04.00 dimineața, însă cazul a fost depistat abia pe la ora 09.00 de către lucrătorii băncii. Au fost furate boxele în întregime din camera de păstrare. „Au spart acea cameră de păstrare, au scos ghișeele, au avut tehnică, au fost bine pregătiți. Nu a lucrat niciun semnal, nicio alarmă, absolut nimic. Nimeni pe drum n-a observat, nimeni nimic n-a văzut”, a menționat sursa TV8.

În plus, camerele de supraveghere au fost deconectate. „Noi am chemat toți proprietarii, am făcut audieri, dar suspecți deocamdată nu-s”, a menționat sursa.

O beneficiară a băncii a menționat pentru TV8 că deși banca a fost jefuită noaptea trecută, ea a fost anunțată abia în jurul orei 17.00 după amiază, printr-un SMS. Femeia spune că a depus o declarație la Poliție în care a indicat ce deținea la bancă.

Beneficiara spune că reprezentanții băncii nu le-a oferit explicații clare despre ce se întâmplă. „Ei au știut de dimineață, dar ne-au lăsat să așteptăm. Noi am vrut să le spunem că este de responsabilitatea dânșilor (n.r. reprezentanților băncii) ceea ce s-a întâmplat”, a declarat femeia.

Potrivit ei, deocamdată reprezentanții băncii nu le-au spus deponenților dacă le vor recompensa bunurile pe care le aveau în camera de păstrare. „Din câte am înțeles, au fost atacate mai mult boxele care aveau bani”, a menționat sursa.

Femeia ne-a spus, plângând, că un grup de beneficiari ai băncii vor să se adreseze după ajutor către președintele țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram