Chiril Moțpan a publicat mai multe fotografii și un filmuleț video în care ar fi fost surprins, pe străzile orașului american Miami, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care a plecat din țară imediat după ce PDM a anunțat că trece în opoziție. Potrivit parlamentarului, imaginile i-ar fi fost expediate de un moldovean care se află în SUA.

„Plahotniuc este, deocamdată, în libertate. Își odihnește mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume. La câte miliarde de dolari a furat, căderea de pe tronul Moldovei nu l-a afectat prea tare, se pare. Împreună cu familia, se bucura de plăcerile vieții. Și anul acesta a ales sa se odihnească pe plajele cu nisip auriu din Miami, acolo unde a fost surprins de un conațional la sfârșitul lunii iunie. S-a cazat într-un hotel de cinci stele, in apartamente împărătești, pentru că asa îi stă bine unui „hoț in lege”. Câteva poze fugare, un filmuleț cu o durată de doar câteva secunde… Este de înțeles precauția autorului. Să te apropii de Plahotniucul flancat de câțiva bodyguarzi, trebuie să fii foarte curajos”, a scris Moțpan pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, tot la Miami Plahotniuc și-ar fi petrecut vacanța și în 2017 și ar fi închiriat ultimul etaj, cu piscină, în The Setai Miami Beach, achitând pentru sejur circa 700 000 de dolari în numerar.

Deputatul este sigur că „un judecător onest va emite, mai devreme sau mai târziu, un mandat de arest pe numele său. Și va fi adus, încătușat, în fața unei instanțe libere și independente. Pentru că dreptatea învinge întotdeauna”.

Plahotniuc este, deocamdată, în libertate. Își odihnește mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume. La câte miliarde…

Gepostet von Chiril Motpan am Samstag, 6. Juli 2019

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!