/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

A fost anulată achiziția privind tichetarea electronică. Motivul

missing
08 iulie 2019, ora 10:27

Astăzi au fost anulate procedurile de licitație pentru implementarea proiectului de E-ticketing (tichetarea electronică) în transportul public din Chișinău. Potrivit site-ului de achiziții publici  drept motiv a servit demisia președintelui și a vicepreședintelui grupului de lucru. De cealaltă parte, fostul primar de Chișinău și liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că caietul de sarcini a fost falsificat. 

„Procedurile de licitație au fost anulate pentru că în urma demisiilor enunțate mai sus, nu este posibil de format grupul de lucru”, se arată pe site-ul de achiziții publice.

Însă, potrivit lui Dorin Chirtoacă, dacă această procedură de licitație urma să se desfășoare, avea să fie una „aranjată”, exact ca cea din dosarul parcărilor cu plată, pentru că potrivit lui, documentația de licitație aprobată de Consiliul Municipal Chișinău prevedea una, iar Comisia de licitație a aprobat cu totul altceva.

„Diferența dintre caietul de sarcini aprobat de Consiliul Municipal Chișinău pe 22 decembrie 2017 și caietul de sarcini publicat pe site-ul achizițiilor publice pe data de 1 iulie curent este esențială. Dacă în caietul de sarcini aprobat de Consiliul Municipal Chișinău la punctul 12.10 găsim condiții care presupun achitarea în tranșe a acestor servicii, atunci la punctul 12.10 a caietului de sarcini „fraudat” se menționează că sistemul construiește și operează transferul cu transmiterea integrală practică a serviciului”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Pe data de 27 mai curent autoritățile municipale din capitală anunță că au demarat procedurile de licitație pentru implementare proiectului de E-ticketing (tichetarea electronică) în transportul public din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram