/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Guvernul SUA oferă R. Moldova 29 milioane de dolari

missing
08 iulie 2019, ora 13:48

Guvernul Statelor Unite ale Americii a decis să ofere un nou suport financiar pentru guvernarea democratică de la Chișinău în valoare de 29 milioane de dolari. Banii vor fi investiți în R. Moldova prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Două scrisori care vizează finanțarea au fost semnate astăzi de către prim-ministra Maia Sandu și Brock Biermanadjunctul administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia.

Finanțarea preconizată pentru guvernare democratică va facilita crearea unor instituții funcționale şi implicarea cetăţenilor în luarea deciziilor, va promova eficientizarea și transparența administrațiilor locale, va îmbunătăţi accesul la serviciile municipale și va promova descentralizarea și reformele judiciare. Alte domenii-cheie sunt crearea condițiilor prielnice pentru organizațiile societății civile și din mass-media. Finanțarea va promova economia orientată spre export, sporirea competitivităţii, crearea locurilor de muncă și diversificarea surselor de energie”, se spune într-un comunicat emis de Guvern.

Prim-ministra Maia Sandu a apreciat sprijinul ferm al Guvernului SUA pentru cetățenii Republicii Moldova şi a promis că actuala guvernare va crea instituții funcționale și se va axa pe lupta împotriva corupției, pentru a îmbunătăți nivelul de viață al cetățenilor.

„Noi, la fel ca și Guvernul SUA, ținem la transparența procesului decizional, la libertatea presei, la participarea societății civile în procesul decizional și la independența autorităților publice locale. Vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca acest sprijin să fie utilizat cât mai eficient, transparent, corect și în interesul tuturor cetățenilor țării”, a declarat Maia Sandu.

Începân cu anul 2016, Guvernul SUA a oferit R. Moldova peste 96 milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram