/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Chironda, privind tichetarea electronică: „Cebanu și Chirtoacă au folosit intenționat un caiet de sarcini vechi pentru a manipula CMC-ul”

09 iulie 2019, ora 17:14

Președintele fracțiunii Partidului Liberal în consiliu municipal Chișinău, Ion Cebanu și fostul primar Dorin Chirtoacă au folosit în mod intenționat un caiet de sarcini vechi pentru a manipula Consiliul Municipal Chișinău și a-l determina să anuleze licitația demarată pentru sistemul de taxare electronică în transportul public din capitală. Despre asta a precizat consilierul municipal Victor Chironda.

„La 8 iulie 2019, în cadrul unei conferințe de presă, cetățenii Ion Cebanu și Dorin Chirtoacă au  afirmat că a avut loc fraudarea Caietului de sarcini pentru organizarea licitației publice cu privire la implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public din mun. Chișinău.

Acuzațiile aduse de către Ion Cebanu și Dorin Chirtoacă sunt bazate pe comparația dintre Caietul de sarcini aprobat prin decizia CMC nr. 15/4 din 22 decembrie 2017 cu Caietul de sarcini publicat pe saitul achizitii.md”, a menționat consilierul, Victor Chironda.

Contactat pentru a le cere un comentariu la acest subiect, Chirtoacă nu ne-a răspuns la apel, însă Cebanu a infirmat cele spuse de Chironda și a menționat că: „Carnetul de sarcini care l-am arătat opiniei publice s-a publicat pe achizitii.md pe data de 1 iulie. În caietul de sarcini respectiv „pe sub masă” s-au băgat lucruri care duceau la restricționarea participanților pentru participarea pentru competiția pentru tichetarea electronică. Au fost introduse mai multe condiții tehnice în așa fel în cât practic nici o companie din Moldova să nu poată îndeplini condițiile de a participa. Au fost puse codiții de parteneriat public privat prin care se încerca, ca parte din plățile care ar fi fost făcute prin tichetarea electronică să ducă pe conturile unei companii. Dar de ce Chironda care este membru al comisiei de licitație respective nu s-a autosesizat asupra încălcărilor care au fost. Noi nu am găsit decizia a treia, cae părea cam dubioasă. El însă a găsit-o foarte ușor. Se vedea din start că el știa despre decizie și conținut.”

Ieri au fost anulate procedurile de licitație pentru implementarea proiectului de E-ticketing (tichetarea electronică) în transportul public din Chișinău. Potrivit site-ului de achiziții publice drept motiv a servit demisia președintelui și a vicepreședintelui grupului de lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram