/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană vor fi reluate

09 iulie 2019, ora 11:37

Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea Transnistreană urmează să fie reluată din toamna acestui an. Despre asta a anunțat șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Oficialul a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

De asemenea, aceștia au mai discutat și despre activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia. Activitatea va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la finele sesiunii de vară curente.

În discuție, Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram