Negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea Transnistreană urmează să fie reluată din toamna acestui an. Despre asta a anunțat șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Oficialul a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

De asemenea, aceștia au mai discutat și despre activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia. Activitatea va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la finele sesiunii de vară curente.

În discuție, Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!