/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Novac: Pe numele lui Plahotniuc a fost intentat un dosar penal în Elveția

missing
09 iulie 2019, ora 15:25

Deputatul Grigore Novac declară că deține informații precum că pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția a fost intentat un dosar penal. Parlamentarul afirmă că a făcut o interpelare către Procuratura Generală pentru a verifica informația. 

„Obiectul sesizării a constituit informația care a parvenit în adresa mea cu referire la Organul de Urmărire Penală din Elveția, care a intentat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc.

Din informația pe care o detin, informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen care deja timp de trei săptămâni a luat apă în gură despre acest fapt.

Organul de Urmărire Penală din Elveția solicită informații suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime și abuzuri a liderului democraților din Republica Moldova”, a comentat Grigore Novac.

În același timp, potrivit surselor TV8, organele de anchetă din Elveția ar fi trimit o comisie rogatorie în Republica Moldova, chestiune care ar fi fost pusă în sarcina procurorei Adriana Bețișor de la Procuratura Anticorupție (PA). Am sunat-o pe șefa-adjunctă a PA pentru a solicita mai multe informații, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Nici Eduard Harunjen, procurorul general, nu a răspuns la telefon (știm că acesta este internat în spital) și nici Igor Popa, adjunctul procurorului general, care-l înlocuiește pe Eduard Harunjen cât acesta se află în concediu medical.

Revenim cu informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram