Deputatul Grigore Novac declară că deține informații precum că pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția a fost intentat un dosar penal. Parlamentarul afirmă că a făcut o interpelare către Procuratura Generală pentru a verifica informația. 

„Obiectul sesizării a constituit informația care a parvenit în adresa mea cu referire la Organul de Urmărire Penală din Elveția, care a intentat un dosar penal pe numele deputatului Vladimir Plahotniuc.

Din informația pe care o detin, informația dată a parvenit și în Secția Cooperare Internațională din cadrul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, iar despre acest fapt cunoaște și Eduard Harunjen care deja timp de trei săptămâni a luat apă în gură despre acest fapt.

Organul de Urmărire Penală din Elveția solicită informații suplimentare de la Procuratura Generală referitor la alte crime și abuzuri a liderului democraților din Republica Moldova”, a comentat Grigore Novac.

În același timp, potrivit surselor TV8, organele de anchetă din Elveția ar fi trimit o comisie rogatorie în Republica Moldova, chestiune care ar fi fost pusă în sarcina procurorei Adriana Bețișor de la Procuratura Anticorupție (PA). Am sunat-o pe șefa-adjunctă a PA pentru a solicita mai multe informații, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

Nici Eduard Harunjen, procurorul general, nu a răspuns la telefon (știm că acesta este internat în spital) și nici Igor Popa, adjunctul procurorului general, care-l înlocuiește pe Eduard Harunjen cât acesta se află în concediu medical.

Revenim cu informații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!