Război în Ucraina, ziua 402: Fără TikTok la NATO! Franța acuză Rusia de crime de război, iar Zelenski promite un nou Nurnberg

Procurorul general Harunjen, întrebat dacă știe despre presupusul dosar al lui Plahotniuc din Elveția

09 iulie 2019, ora 15:58

Procurorul general Eduard Harunjen spune că nu cunoaște informații despre un eventual dosar penal deschis pe numele ex-liderului Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc în Elveția și dacă este adevărat că a fost trimisă o comisie rogatorie în Republica Moldova.

Contactat de TV8.md, procurorul a spus că trebuie să ridice materialele și să verifice și chiar dacă ar fi existat o asemenea comisie, de acest lucru trebuie să știe cei de la Procuratura Anticorupție.

Eduard Harunjen: „Acum nu vă pot da detalii, trebuie de ridicat materiale de la Procuratura Generală”;

Reporter: „Din câte cunoaștem, această comisie a fost trimisă încă în luna iunie…”

Eduard Harunjen: „Nu-mi amintesc, trebuie de vorbit cu procurorii de la Procuratura Anticorupție, dacă și a fost expediat, doar la Procuratura Anticorupție s-a dus tot ce-i legat cu frauda. Eu acuma nu-mi amintesc dacă serviciul meu a expediat ceva acolo”.

Cu ceva timp în urmă, deputatul Grigore Novac declară că deține informații precum că pe numele lui Vlad Plahotniuc în Elveția a fost intentat un dosar penal. Parlamentarul afirmă că a făcut o interpelare către Procuratura Generală pentru a verifica informația.

Cu ceva timp în urmă am contactat-o pe Adriana Bețișor de la PA, dar acesta nu a răspuns la telefon.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram