Fostul șef al Direcției Tineret și Sport a Găgăuziei, Anatolie Cara, a fost reținut astăzi pe Aeroportul Internațional Chișinău. Acesta a revenit în țară de la Moscova, unde se refugiase în 2014 după ce autoritățile de la Chișinău au inițiat o cauză penală pe numle său, fiind învinuit de acțiuni anticonstituționale, care ar destabiliza situatia în R. Moldova.

Părinții lui Anatolie Cara au confirmat pentru gagauzinfo.md că fiul lor a fost arestat.

În 2014, Serviciul de Informaţii şi Securitate anunţa că se pregătesc mai multe acțiuni de destabilizare înaintea alegerilor parlamentare, iar Anatolie Cara era bănuit că ar fi recrutat și trimis mai mulți tineri din Găgăuzia să se antreneze în tabere paramilitare din Rostov pe Don, Federaţia Rusă, pentru a participa mai târziu la acţiuni subversive.

Anatolie Cara s-a ales cu dosar penal, dar a reușit să fugă în Federația Rusă. Acesta fusese reținut anterior pe aeroportul din Moscova, dar nu a fost extrădat autorităților de la Chișinău.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!