Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) va avea loc mâine, la ora 10:00. Pe ordinea de zi sunt incluse două proiecte: Validarea mandatului de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor și Examinarea cererii din 09.07.2019 depuse de membrii Consiliului Superior al Procurorilor privind unele informații lansate în spațiul public.

Ședința este convocată la cererea a trei membri ai CSP: Dumitru Pulbere, Ion Guceac și Olesea Stamate.

Acum două zile, Andrei Năstase a anunțat pe pagina lui de Facebook că azi CSP ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina inclusiv pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen.

Ieri-dimineață însă, într-un comunicat, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au infirmat anunțul făcut de Andrei Năstase precum că azi, la ora 10:00, ar urma să aibă loc ședința CSP. „Venim cu precizarea că pentru data de 09.07.2019 nu a fost preconizată și nici convocată o ședință în plen”, au spus aceștia în comunicat.

Ulterior, cei trei membri ai CSP sus-menționați, au solicitat convocarea unei ședințe extraordinară a Consiliului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!