Maia Sandu: „Cei care și-au pus semnătura pe proiectul Arena Chișinău vor fi trași la răspundere”

10 iulie 2019, ora 14:46

Toți funcționarii care au fost implicați în procesul decizional în cazul proiectului  „Arena Chișinău” vor trebui să răspundă în fața legii pentru că au comis mai multe abuzuri. Declarația aparține prim-ministrei Maia Sandu și a fost făcută după ședința de astăzi a Guvernului.

Șefa Executivului a precizat că la moment nu există riscul ca acest proiect să fie stopat. Lucrările pe șantier continuă în paralel cu ancheta inițiată de Guvern.

„Acum noi suntem preocupați de corectarea lucrului și să vedem ce putem să recuperăm. Lucrările continuă dar noi facem în paralel cercetarea. Vom solicita analiza și investigarea tuturor abuzurilor, pentru că aceste abuzuri sunt foarte mari. După, vom vedea cum putem să corectăm acest proiect, dar cei care se fac vinovați de faptul că s-a aprobat un proiect de  44 mil euro fără ca aceste cifre să fie justificate, fără să se facă un calcul, trebuie să răspundă. Toți acești oameni care și-au pus semnătura vor fi trași la răspundere”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a vorbit despre abuzuri și în cadrul altor parteneriate public-private, care de asemenea urmează a fi investigate. „Din păcate, în R. Moldova parteneriatele public-private, în ultimii ani, au fost transformate într-un vehicol de devalizare a proprietății și a bunului public. Îmi pare rău să spun asta. Nu este singurul parteneriat public-privat prin care s-au implementat scheme de corupție, dar este unul dintre cele mai mari proiecte”.

„S-a trâmbițat că sunt obiective mari și frumoase pentru cetățeni, dar în spatele acestor cuvinte s-au ascuns interese meschine. Toți cei care au participat la aceste hoții trebuie să răspundă”, a atenționat Maia Sandu.

Citiți mai jos despre ce ilegalități a anunțat Maia Sandu în cadrul ședinței Guvernului vizavi de proiectul „Arena Chișinău”.

Sandu: Proiectul Arenei Chișinău seamănă a escrocherie. „Se pare că suma de 43 mln de lei s-a luat din pod”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram