Ministrul Afacerilor Externe din România, Teodor Meleşcanu, a declarat în cadrul Reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe din statele participante OSCE, organizată în Slovacia, că soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România.

Teodor Meleșcanu a declarat la OSCE reconfirmă sprijinul României pentru negocierile în format 5+2, „ca unic cadru care garantează transparența și legitimitatea unei soluții durabile, bazate pe respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Externe din România.

Zilele trecute, reprezentanții Parlamentului au anunțat că negocierile în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană urmează să fie reluată din toamna acestui an. Subiectul a fost discutat de șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch la o întâlnire cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!