/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Moldova 1, după discuțiile despre demiterea conducerii televiziunii: „Suntem ținta unei campanii de defăimare”

missing
10 iulie 2019, ora 18:17

După ce astăzi la Parlament s-a discutat despre posibila demitere a conducerii Televiziunii Naționale „Moldova 1”, instituția a venit cu o reacție în care se spune că ar fi ținta unei campanii de denigrare. 

„Această ”vânătoare de vrăjitoare” a culminat astăzi, la ședința Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, la care membrii acesteia au jonglat cu învinuiri nefondate, bazate pe supoziții și pe interpretări arbitrare ale contentului asigurat de Moldova 1”, se menționează într-un comunicat al Televiziunii Naționale.

Reprezentanții Moldova 1 afirmă că în cadrul discuțiilor de la ședința comisiei parlamentare s-a încercat inducerea ideii false că Moldova 1 este o televiziune captivă, iar unii exponenți ai clasei politice nu au acces în studio. „Suntem învinuiți pe nedrept că, în calitate de post public, nu am reflectat echidistant și imparțial evenimentele din 8 și 9 iunie curent. Considerăm că aceste declarații, dar și solicitarea de demisie a directorului Moldova 1, președintelui Companiei Teleradio-Moldova și președintelui CS sunt politizate, lipsite de obiectivitate și reprezintă per total o tentativă de ingerință în politica editorială a difuzorului public. Mai mult, înverșunarea cu care se pedalează pe aceste probleme-fantomă  este un semn clar că pe instituția publică se pune presiune”, se menționează în comunicatul reprezentanților instituției.

Cei de la Moldova 1 mai menționează că abordează o politică editorială echilibrată, făcând referire la rapoartele de monitorizare inclusiv ale Consiliului Audiovizualului.

„În virtutea celor expuse, solicităm repetat suportul societății civile, ong-urilor de media, dar și misiunilor diplomatice acreditate, să ia atitudine față de încercările de imixtiune în politica editorială a postului public de televiziune, dar și față de mesajele calomnioase care ne afectează imaginea. Vă asigurăm că Moldova 1 respectă și va respecta standardele deontologiei jurnalistice și dreptul cetățenilor la o informare corectă, obiectivă şi echidistantă”, este apelul reprezentanților Moldova 1.

Astăzi, deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au audiat raportul de activitate al Companiei Teleradio-Moldova și al televiziunii Moldova 1, după care au decis să propună demisia peședintei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, și a directoarei Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram