Președinta Companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, dar și șefa Televiziunii Naționale, Ecaterina Stratan, ar putea fi demise la următoarea ședință a Parlamentului. Deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au audiat astăzi rapoartele de activitate ale acestora și au decis să propună demisia în plenul Legislativului.

Deputații au adus mai multe acuzații, declarând că televiziunea publică s-a transformat în ultimii ani în televiziunea de partid a democraților și le-au reproșat șefilor de la „Teleradio-Moldova” că nu au transmis evenimentele care s-au produs în Parlament la începutul lunii iunie, când a fost votată noua majoritate parlamentară și desemnat Guvernul Sandu.

Deputata Maria Ciobanu a declarat că va solicita un audit la companie, pentru că în ultimii ani ar fi fost spălați bani în cadrul instituției.

Pe de altă parte, Ecaterina Stratan a spus că nu este vinovată de ceea ce i se incriminează și a declarat că „Moldova 1” a prezentat echidistant evenimentele.

Parlamentul ar putea să-l demită și pe președintele Consiliului de Observatori al companiei, Nicolae Spătaru, motivând că acesta a admis mai multe încălcări în cadrul instituției publice și nu a sancționat conducerea atunci când era necesar.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!