UPDATE: Una dintre magistratele care a transmis deputatului Sergiu Litvinenco materialele în care este vizat Ion Pleșca și Adriana Bețișor este Ludmila Ouș. Despre acest lucru a vorbit ex-judecătoarea Domnica Manole, în studioul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Foste magistrate de la Curtea de Apel Chișinău i-au transmis deputatului Sergiu Litvinenco materiale din care reiese că judecătorul Ion Pleșca, președinte al Curții de Apel Chișinău și Adriana Bețișor, șefa-adjunctă a Procuraturii Anticorupție, ar fi influențat mersul unor dosare răsunătoare cum ar fi cel al ex-deputatului Constantin Țuțu sau cel al actualului parlamentar Ilan Șor. 

„Am recepționat recent un material din partea unor foste judecătoare din cadrul Curții de Apel Chișinău. Este incredibil ceea ce se pare că făceau Adriana Bețișor și Ion Pleșca pentru ca deciziile date de judecători în diverse dosare „luate la control” să iasă așa cum trebuie… De exemplu, dosarul Șor a fost strămutat la Cahul doar pentru că a ajuns la cineva despre care Pleșca nu era sigur că-i va urma ad literam indicațiile; și acum e clar și de ce – dosarul trebuia „plimbat” și tărăgănat astfel încât Șor să ajungă deputat, iar din Parlament să-l susțină pe Plahotniuc.

Sau, în dosarul Țuțu, pentru a ieși o decizie de achitare, a fost nevoie să fie alungat un judecător din complet; imediat după plecarea acestuia, Țuțu a fost achitat… Sau – alt caz – un personaj învinuit de spălare de bani a fost achitat urmare a solicitării venite chiar din partea procurorului Bețișor (care a fost introdusă dubios în acest dosar prin dispoziția vice-procurorului general Roșioru, or procurorul de caz nu a dorit să facă solicitarea de achitare)”, a comentat Litvinenco.

Deputatul anunță că mâine va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în raport cu Ion Pleșca și Consiliul Superior al Procurorilor în raport cu Adriana Bețișor: „Pentru ca cele învederate în scrisoare să fie analizate conform legii și a procedurilor”, a precizat deputatul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!