Ucraina și R. Moldova au o dorință comună: pe teritoriul lor să nu fie trupe rusești. Declarația a fost făcută de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski în cadrul întrevederii de astăzi cu Maia Sandu.

Șeful statului vecin a mai spus că nu va admite ca cineva să impună planuri de federalizare, atât Ucrainei, cât și R. Moldova.

„Ucraina va oferi în continuare toată susținerea pentru integritatea teritorială a R. Moldova și va participa activ la procesul de negocieri privind problema transnistreană. Noi nu vom permite să ne fie impuse careva planuri ale așa-zisei federalizări.

În ce privește protecția suveranității statelor noastre și securitatea în regiune – pozițiile noastre au fost identice”, a declarat Zelenski la conferința de presă susținută alături de Maia Sandu, notează Unian.ua.

Amintim că anul trecut Vladimir Putin a declarat că federalizarea Ucrainei și refuzul acesteia de a se alinia blocului NATO ar fi putut să rezolve „problema ucraineană”.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!