Ministerul Sănătății și Protecției Sociale a venit cu precizări despre cazul de intoxicare în masă care s-a produs la o tabără din Sergheevka ce aparține Universității de Medicină din Chișinău. Instituția anunță că la fața locului s-a deplasat consulul Republicii Moldova la Odessa, pentru a documenta cazul.

În rezultatul schimbului de informații cu organele competente ale Ucrainei se confirmă cazurile de intoxicație alimentară a 52 de persoane (50 de copii și 2 adulți). În rezultatul  examinării epidemiologice preliminare s-a stabilit că cei aflați la odihnă au sosit  din regiunile Kiev, Chernigov și Kharkhov ale Ucrainei. Prezența copiilor din Republica Moldova în prezent se precizează”, se arată într-un comunicat de presă emis de reprezentanții ministerului.

Starea de sănătate a copiilor este medie, aceștia fiind  internați  la spitalul regional din Belgorod-Dnestrovsk și  spitalul raional Belgorod-Dnestrovsk. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va reveni ulterior cu detalii.

Mai devreme, un reprezentant al taberei din Sergheevka a declarat pentru TV8 că nu sunt copii moldoveni cei care s-au intoxicat și în general nu sunt cazați copii din R. Moldova în această tabără.

Universitatea de Medicină a precizat că tabăra a fost transmisă în 2008 în gestiunea unui agent economic ucrainean și instituția nu poartă nicio vină la intoxicația care s-a produs acolo.

O intoxicație în masă s-a produs la o tabără din orașul Sergheevka care se află în gestiunea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Vezi și:

În tabăra din Sergheevka, care aparține R. Moldova, nu s-au intoxicat copii moldoveni

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!