Fostul procuror general Eduard Harunjen refuză să spună dacă numele lui Vladimir Plahotniuc figurează în Raportul Kroll 2, așa cum anunța ieri liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Harunjen susține că nu a citit niciodată raportul, fiind ridicat din start de Procuratura Anticorupție, dar afirmă că anumite companii afiliate lui Plahotniuc ar apărea în raport, din câte a aflat de la colegii din Procuratură.

„Țineți minte când s-au pus careva sechestre pe bunurile întreprinderilor afiliate domnului Plahotniuc? Tocmai vine din informația care se conține în Raportul Kroll 2. Procurorii și reprezentanții Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale tocmai s-au informat din acel raport și au pus careva sechestre”

„Nu vă pot da mai multe detalii. Cu atât mai mult că eu acum sunt deja persoana civilă și port răspundere pentru orice informație pe care o dau despre dosare penale”, a declarat Eduard Harunjen pentru TV8.md.

Harunjen ne-a recomandat să cerem mai multă informație despre Raportul Kroll 2 de la Procuratura Anticorupție. „Imi dau seama cât de mult loc este pentru înterpretare, pentru că se vorbește foarte dozat despre acest caz”, a adăugat Harunjen.

Renato Usatîi a declarat ieri seară că deține versiunea completă a raportului Kroll 2, care ar avea, de fapt, trei părți. Potrivit lui, zilele trecute publicului i-a fost prezentată doar prima parte a acestui raport, însă în partea a doua și a treia sunt informații mai picante.

„Sunt indicate și nume de companii care primeau acești bani, printre care și companii care au legătură cu Plahotniuc. Aici se menționează că Plahotniuc a fost principalul beneficiar, Șor a fost administrator. Este și Filat și mulți alții”, a dezvăluit Usatîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!