/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Eduard Harunjen confirmă că firme afiliate lui Plahotniuc apar în Raportul Kroll 2

missing
12 iulie 2019, ora 11:00

Fostul procuror general Eduard Harunjen refuză să spună dacă numele lui Vladimir Plahotniuc figurează în Raportul Kroll 2, așa cum anunța ieri liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Harunjen susține că nu a citit niciodată raportul, fiind ridicat din start de Procuratura Anticorupție, dar afirmă că anumite companii afiliate lui Plahotniuc ar apărea în raport, din câte a aflat de la colegii din Procuratură.

„Țineți minte când s-au pus careva sechestre pe bunurile întreprinderilor afiliate domnului Plahotniuc? Tocmai vine din informația care se conține în Raportul Kroll 2. Procurorii și reprezentanții Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale tocmai s-au informat din acel raport și au pus careva sechestre”

„Nu vă pot da mai multe detalii. Cu atât mai mult că eu acum sunt deja persoana civilă și port răspundere pentru orice informație pe care o dau despre dosare penale”, a declarat Eduard Harunjen pentru TV8.md.

Harunjen ne-a recomandat să cerem mai multă informație despre Raportul Kroll 2 de la Procuratura Anticorupție. „Imi dau seama cât de mult loc este pentru înterpretare, pentru că se vorbește foarte dozat despre acest caz”, a adăugat Harunjen.

Renato Usatîi a declarat ieri seară că deține versiunea completă a raportului Kroll 2, care ar avea, de fapt, trei părți. Potrivit lui, zilele trecute publicului i-a fost prezentată doar prima parte a acestui raport, însă în partea a doua și a treia sunt informații mai picante.

„Sunt indicate și nume de companii care primeau acești bani, printre care și companii care au legătură cu Plahotniuc. Aici se menționează că Plahotniuc a fost principalul beneficiar, Șor a fost administrator. Este și Filat și mulți alții”, a dezvăluit Usatîi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram