Cei 46 de copii care s-au intoxicat la o tabără din Sergheevka, care aparține Universității de Medicină din Chișinău, nu sunt din R. Moldova. Administrația taberei a precizat pentru TV8 că toți copiii sunt ucraineni.

Potrivit reprezentatului taberei, care ne-a răspuns la telefon, printre cei 226 de copii cazați acolo în prezent nici nu sunt copii moldoveni.

Rezultatele investigațiilor efectuate în tabără ar fi arătat că totul este în regulă la bucătărie, iar copiii ar fi putut lua microbul din apa de mare.

„Am luat analiza apei din mare și liman, pentru că micuții s-au scăldat și în mare și în liman. Asta a fost după ploaie și probabil ceva s-a întâmplat cu apa. Dar copiii au fost și la piață. Și-au cumpărat porumb fiert și alte lucruri care puteau să provoace problema”, bănuiește reprezentantul administrației taberei „Medic 2” din Sergheevka.

Totodată, consultanta secției comunicare din cadrul Universității  de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ne-a spus că tabăra aparține instituției, dar a fost dată în folosință de din 2008 unui agent economic din Ucraina. Astfel, universitatea nu ar avea vreo vină în cazul intoxicației în masă care s-a produs în tabăra din Sergheevka.

Amintim că 46 de copii din tabăra „Medic 2” au fost internați în spital zilele trecute, fiind diagnosticați cu „enterocolită”. Autoritățile ucrainene au inițiat un proces penal pe acest caz și urmează să investigheze cine se face vinovat de intoxicarea în masă.

Intoxicație în masă la o tabără din Sergheevka ce aparține R. Moldova: 46 de copii sunt în spital

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!