O intoxicație în masă s-a produs la o tabără din orașul Sergheevka care se află în gestiunea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Potrivit autorităților ucrainene, 46 de copii au fost internați în spital.

Intoxicația s-a produs zilele trecute în tabăra „Medic 2” din Sergheevka. Din cei 226 de copii cazați acolo, cu vârstele cuprinse între 7 și 14 ani, 46 au fost internaț în spital cu diagniza „enterocolită”.

„32 de copii sunt internați în spitalul orășenesc din Belgorod-Dnestrovsk, iar 14 copii sunt într-un spital din localitatea Șabo”, anunță administrația regiunii Odessa.

În prezent, specialiștii încearcă să identifice sursa infecției. A fost inițiată o anchetă sanitar-epidimiologică și sunt inspectate toate clădirile taberei.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la conducerea Universității de Medicină în gestiunea căreia se află tabăra. Reprezentanta secției Comunicare din cadrul instituției ne-a spus că nu cunoaște nimic despre acest caz, iar conducătorii universității sunt în concediu și nu pot veni cu o reacție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!