/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Deputații din Comisia de anchetă au făcut rost de scrisori secrete ce vizează frauda bancară

15 iulie 2019, ora 10:02

Corespondența secretă care s-a dus între membrii  Guvernului înainte ca statul să selecteze un investitor pentru Banca de Economii a ajuns pe masa deputaților din Comisia de anchetă ce investighează frauda bancară. Scrisorile au fost prezentate de ex-viceministrul Finanțelor, Victor Barbăneagră, care s-a prezentat vineri la audieri, venind din România să facă declarații în fața parlamentarilor.

„Informație foarte utilă. Domnul Barbăneagră a adus o mapă importantă cu scrisori, corespondență care nu este la Ministerul Finanțelor, despre care nu am știut”, a spus președintele comisiei de anchetă, Alexandru Slusari.

Fostul președinte al Parlamentului Igor Corman nu a venit vineri la audieri și a fost invitat repetat pentru ziua de mâine. De asemenea, a fost chemat să facă declarații fostul vicepreședinte al BEM, Viorel Bîrcă și Victor Bodiu care a fost reprezentantul Guvernului în Consiliul de Adminitrare al BEM.

Săptămâna viitoate, comisia de anchetă planifică să audieze  mai multe persoane care au fost implicate în luarea deciziilor la nivel înalt în cazul BEM: fostul prim-ministru Iurie Leancă, conducători ai Băncii Naționale în frunte cu Dorin Drăguțanu și mai mulți deputați: „persoane care au promovat anumite idei și au luat decizii în cazul BEM sau nu au luat decizii când ar fi trebuit să acționeze”, a precizat Slusari.

Raportul comisiei de anchetă privind frauda bancară ar urma să fie structurat și prezentat public în luna august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram