/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Daniel Ioniță: Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău a fost începută pe toate cele șapte tronsoane

missing
15 iulie 2019, ora 13:03

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a scris pe pagina sa de Facebook că lucrările pentru construcția gazoductului Ungheni-Chișinău au fost începute pe toate cele șapte tronsoane. 

Lotul întâi: Se desfășoară lucrări de amenajare organizare de șantier, finalizare împrăștiere și nivelare a primul strat de piatra spartă, pe toată suprafața.

Lotul doi: Au loc ultimele lucrări de amenajare a organizării de șantier.

Lotul cinci: SRM Semeni – se execută amenajarea și organizarea de șantier. SRM Tohatin – are loc decopertarea de sol fertil, amenajarea și organizarea de șantier. SRM Petricani – se desfășoară lucrări de terasare sub fundații și zid de sprijin, amenajare și organizare de șantier. SRM Ghidighici – se execută lucrări de terasare sub fundații și zid de sprijin, amenajare organizare de șantier.

Lotul șapte: Are loc construcția clădirii administrative.

Tronsonul I: Armarea plăcii de sol amplasată pe geo textil este gata în proporție de 50%.
Tronsonul II: Umplutura cu sol prin compactare a golurilor între grinzi și fundații executată 100%.
Tronsonul III: Demontarea cofrajelor grinzi fundații”, a scris Daniel Ioniță pe rețelele de socializare. 

Foto: Facebook/ Daniel Ionita

Foto: Facebook/ Daniel Ionita

Foto: Facebook/ Daniel Ionita

Foto: Facebook/ Daniel Ionita

Foto: Facebook/ Daniel Ionita

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a spus, făcând referire la informațiile oferite de către compania responsabilă de executarea lucrărilor, că până la finele acestui an, construcția gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi gata în proporție de 90 la sută.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău.

Trans-gaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram