/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Kroll confirmă autenticitatea raportului prezentat de Usatîi? Slusari: „Sunt nemulțumiți de scurgerea de informații”

missing
15 iulie 2019, ora 10:18

Cele două părți ale Raportului Kroll 2, care au fost făcute publice de Renato Usatîi nu au ajuns oficial la Secretariatul Parlamentului, dar deputații din comisia de anchetă privind frauda bancară s-au autosesizat și analizează  documentul apărut în presă.

„Hulubașul lui Usatîi nu a ajuns la noi, nici cioroi, nici altă pasăre. Raportul nu a fost depus la secretariat ,dar am descărcat documentul care a apărut în mass-media”, a precizat președintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari.

Deputații vor trimite o solicitare către Procuratura Generală pentru a preciza dacă acest document este autentic și a verifica cum s-a întâmplat această scurgere de informații.

Alexandru Slusari afirmă că reprezentanții agenției Kroll sunt foarte supărați și deranjați de faptul că actele au apărut în spațiul public, dar a evitat să spună dacă experții străini confirmă autenticitatea documentului.

„Agenția Kroll este foarte surprinsă de publicația de vineri. Din surse neoficiale am auzit că ei sunt foarte nemulțumiți. Scurgerea s-a făcut de la Procuratură”, a adăugat Slusari.

Membrii comisiei de anchetă intenționează să trimită o solicitare oficială către compania Kroll, pentru a verifica dacă sunt adevărate declarațiile lui Renato Usatîi precum că ar exista a patra, a cincea și a șasea parte a Raportului Kroll 2.

Amintim că Renato Usatîi a publicat vineri două părți ale Raportului Kroll 2 în care apar nume noi și companii care ar fi beneficiat de furtul din sistemul bancar. În document sunt pomenite mai multe companii ce aparțineau lui Vladimir Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram