Procuratura Generală nu se face vinovată de scurgerile de informații în cazul publicării celor două părți ale Raportului Kroll 2 de către Renato Usatîi. Reprezentanții instituției susțin că raportul Kroll 2 nu a fost la Procuratura Generală.

„Cât despre conţinutul raportului publicat de către Renato Usatîi, Procuratura Anticorupţie continuă acţiunile de urmărire penală, iar ce ţine de divulgarea acestuia, Procuratura Generală nu dispune de date în acest sens. Procuratura Generală nu este parte contractantă, acestea fiind BNM şi compania de audit.

Până în prezent, Procuratura nu a fost sesizata cu privire la încălcarea clauzelor contractuale de confidenţialitate”, precizează serviciul de presă al Procuraturii Generale, solicitat de TV8.

În această dimineață, președintele Comisiei de anchetă Alexandru Slusari a declarat că va trimite o solicitare la Procuratura Generală pentru a stabili dacă raportul prezentat de Usatîi este veridic și a stabili cine se face vinovat de scurgerile de informații.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!