Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a fost revocat din funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată de membrii CSM. Pentru demisia lui Micu au votat 9 din cei 10 membri prezenți la ședință.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au anunțat că procedura de revocare a președintelui CSM nu este prevăzută de legislație, dar aceasta poate fi similară cu cea de numire a șefului CSM. Potrivit regulamentului, a fost aleasă comisia de revocare compusă din trei membri ai CSM. Ulterior au fost imprimate 12 buletine de vot, două fiind declarate nevalabile pentru că au lipsit de la ședință doi membri ai CSM. În buletine au fost incluse două opțiuni: pro și împotrivă, pe una dintre ele fiind aplicată ștampila.

Comisia a  anunțat rezultatul votării: 9 voturi pro și unul împotrivă.

După ce a fost demis din funcția de președinte al CSM, Victor Micu a anunțat că rămâne membru al structurii. „Decizia Consiliului o respect, pentru că există un organ colegial. Vreau să mulțumesc colegilor mei din CSM și din sistemul judecătoresc. Întotdeauna am fost blamați de politic, dar m-am străduit să apăr independența sistemului judecătoresc… Timpurile le vor așeza pe toate la loc. Viața nu se sfârșește”, a declarat Micu.

Interimatul funcției de președinte al CSM va fi asigurat de Dorel Musteață.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!