/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Banca Mondială, gata să ofere încă 61 milioane de euro R. Moldova

missing
17 iulie 2019, ora 14:43

Banca Mondială va oferi 61 milioane de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Despre asta a discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.

Potrivit Acordului de finanțare care urmează a fi semnat, banii vor fi folosiți pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău.

Ministrul Vadim Brînzan  a menționat că acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova. „Odată cu implementarea acestui proiect se va eficientiza  sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetățenilor servicii de înaltă calitate”, afirmă ministrul.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre programul de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, școli, grădinițe.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuării dezvoltării proiectelor, în special cele din sectorul energetic, astfel ca cetățenii țării noastre să dispună de servicii moderne, calitative și mai ieftine.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram