Un copil de zece ani, din Stăuceni a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de un câine. Micuțul a fost spitalizat la data de 12 iulie la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. În urma unor analize, copilul a fost diagnosticat cu rabie. Părinții acestuia sunt plecați peste hotare, iar minorul e sub o tutelă.

Starea copilului este extrem de gravă. Prognoze îmbucurătoare nu sunt. Copilul s-a adresat la medic deja când a început tabloul clinic”, ne-a spus medicul infecționist a spitalului Diana Vlad.

O reprezentantă a IMSP Centrul de Sănătate Stăuceni a declarat pentru TV8 că copilul a mai fost mușcat anterior de câini.

„Copilul era foarte bun al suflet. El se juca deseori cu câinii. Tutela spune că a fost mușcat și în martie, și la începutul lui iunie” a spus reprezentant Spitalului din Stăuceni.

Reprezentanții instituției au scris un anunț prin care îndeamnă consătenii să se adreseze de urgență la medic pentru consulații.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!