/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

VIDEO / Victor Micu, despre intervenţia lui Pavel Filip în actul justiției: „Nu este normal”

17 iulie 2019, ora 09:57

Fostul preşedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Victor Micu, este de părere că nu a fost corect ca Pavel Filip să sugereze, prin intermediul unei scrisori cu grif secret, conducătorilor mai multor instituții să „întreprindă măsurile de rigoare și să acorde suportul necesar” pentru a nu admite prejudicierea interesului statului în dosarul care s-ar afla pe rol la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), în care statul ar fi obligat să restiuie 3,6 milioane de lei unui agent economic, care a cumpărat anterior trei bunuri imobile vândute de „Banca Socială”, aflată în proces de lichidare.

„Scrisoarea a fost recepţionată cu grif secret. În asemenea situaţie aceasta a fost percepută ca informaţie generală, nu am intervenit asupra nimănui. Sunt de acord că nu se admit asemenea demersuri în care conducatorilor mai multor instituţii li se sugerează să intervină. Ca membru al CSM consider că nu este normal ca să fie expediate asemenea scrisori”, a declarat Victor Micu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Menţionăm că în scrisoarea expediată de către Pavel Filip conducătorilor mai multor instituţii, indicații au fost date şi fostului președinte al CSM, Victor Micu.

Rugat anterior, să vină cu o reacție pe marginea acestui caz, vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a spus că nu consideră că aceste documente ar demonstra o implicare a Executivului în actul justiției.

Pe 3 iulie curent CSJ a emis o decizie prin care a decis remiterea dosarului la rejudecare la Curtea de Apel Chişinău în alt complet de judecători.

Vedeți mai jos despre ce caz este vorba:

/DOC.VIDEO/ EXCLUSIV: Cum intervine Pavel Filip într-un proces de judecată ce ține de furtul miliardului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram