Sportivii moldoveni care au obținut performanțe la Jocurile Europene de la Minsk vor lua premii de mii de lei. Pentru medalia de aur – 220 de mii de lei, pentru medalia de argint – 160 de mii de lei, iar pentru medalia de bronz – 120 de mii de lei.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), în premieră sportivii care au obținut locurile patru și cinci vor fi premiați cu câte 50 de mii de lei și respectiv 30 de mii de lei. De asemenea, vor fi premiați antrenorii, medicii și masorii sportivilor.

La Jocurile Europene de la Minsk, care s-au desfășurat în perioada 21 – 30 iunie curent, au participat circa patru mii de sportivi din 50 de țări.

Republica Moldova a fost reprezentată de 50 de sportivi, care au concurat la zece probe sportive: înot, lupte, judo, box, sambo, badminton, kaiac-canoe, ciclism, tenis de masă, tir cu arcul și tir.

La proba sambo, medalia de argint a fost obținută de Sabina Artemciuc. Patru medalii de bronz au obținut: Denis Tachii – sambo, Paulina Eșanu – sambo, Victor Ciobanu – lupte greco-romane, Anastasia Nichita – lupte feminine. Locul cinci au ocupat: Dan Olaru – tir cu arcul, Andrei Perpeliță – lupte, Igor Beșleaga – lupte, Denis Vieru – judo, Vasilii Belous – box, Natalia Budeanu – sambo și Serghei Oșlobanu – sambo.

Următoarea ediție a Jocurilor Europene se va desfășura în 2023 în orașul Cracovia, Polonia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!